Jan Frans Vandyck
 
Jan Frans Vandyck Jan Frans Vandyck
volgens zijn militaire fiche: Jean François Van Dijck het gezin Vandyck, foto gemaakt bij Obbema in Sneek
 
Jan Frans Vandyck
Een tentenkamp op een onbekende locatie en onbekende soldaten. Ook de namen van de twee dames zijn niet bekend.
 
Jan Frans Vandyck
Deze foto zou genomen kunnen zijn in Gaasterland, in het Rijsterbos. Jan Frans Vandyck staat als vijfde van links, achter de kleine jongen.
 
Jan Frans Vandyck
Huize Rijs gezien vanuit de tuin achter het huis. Op de voorgrond de vijver die deels rechts naast en achter de huis lag.

Jan Frans Vandyck verbleef tijdens de eerste wereldoorlog bij “een freule” in Rijs, Gaasterland in Friesland. Hij zou zelfs hebben gewoond en gewerkt op het domein of het goed van diezelfde freule, de dame waar steeds met veel respect werd naar verwezen.

Meer informatie over Huize Rijs is te vinden onder deze link
 
Jan Frans Vandyck
Kinderfeest in het kamp Rijs, gebouwd op het terrein van de voormalige steenfabriek. Rechts op de achtergrond de grote zaal. De krabbel links boven zou een aanwijzing kunnen zijn dat de familie Vandyck geïnterneerd is geweest is die barak..
 
Jan Frans Vandyck
Dat deze foto via België weer naar Gaasterland komt is het bewijs dat we te maken hebben met een Sinterklaasfeest georganiseerd voor Belgische vluchtelingen op de villa Mooi Gaasterland in Rijs. Toen de opzichterswoning van de Maatschappij Gaasterland van de familie Van Swinderen. Eenzelfde foto, behoorlijk vervaagd en vergeeld, is gevonden op de zolder van de villa Mooi Gaasterland bij de sluiting van het kindertehuis eind 2010. Op deze gevonden foto stond geen enkele toelichting over het hoe, wat en waarom.
Meer informatie over de villa Mooi Gaasterland is te vinden onder deze link
 
foto's en gegevens beschikbaar gesteld door Hugo Vandyck uit België
 
familie Vandyck
 
Jan Frans Vandyck (Frans Van Dijck), geboren op 17 februari 1882 te Diegem, als zoon van ? en ? . Overleden op 2 augustus 1966 te Diegem, 84 jaar oud.
Op 21 november 1908 getrouwd in de gemeente Diegem met:
Annette Verbelen, geboren op 20 juli 1883 te Diegem, als dochter van ? en ?. Overleden op 24 december 1930 te Diegem, 47 jaar oud.
kinderen:
Jean, geboren op
Laurent, geboren op 2 december 1912 te Diegem?,
 
Dieghem
 
laatste wijziging: 1 mei 2016